Ανερχόμενη εξόρμηση

Πλάτανος 2020

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Φαράγγι Σπηλιάκια – Ζαρμπάνιτσας
Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
 
 
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση με αφετηρία τον Πλάτανο Αρκαδίας, ένα γραφικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στο όρος Πάρνωνα, στη βάση μιας καταπράσινης ρεματιάς σε υψόμετρο 440μ.
Περιβάλλεται από ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλατάνια, καστανιές και ποικίλα κωνοφόρα δέντρα. Δικαίως έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, βλέποντας κανείς τα χτισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενοσόκακα δρομάκια του, την πλούσια βλάστηση με ποικιλία βοτάνων και καρπών, καθώς και τα άφθονα νερά που συνθέτουν την εικόνα του χωριού και προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης κι ηρεμίας.
Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του Πλάτανου, αρχικά δίπλα στο φαράγγι Σπηλιάκια που έχει νερό όλο το χρόνο και συνεχίζοντας στη Ζαρμπάνιτσα, περνώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά στις κατάφυτες όχθες του. Θα συναντήσουμε αρκετές πέστροφες, κίτρινες πεταλούδες και μαγευτικές λιβελούλες σ ένα τοπίο ονειρικό, με πανύψηλα πλατάνια και βράχια σε διάφορους σχηματισμούς.
 
Εξοπλισμός: Μποτάκια, σακίδιο, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μαγιό και πετσέτα για όσους θελήσουν να κάνουν μπάνιο. Αλλαξιά, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και αδιάβροχη θήκη για φωτογραφική και κινητό.
 
Ω.Π.: 5 – 6 ,  Β.Δ.: Α – Β
 
Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.
 
Κόστος λεωφορείου: 15 €
Παιδιά δε μπορούν ακόμα, να συμμετάσχουν στις εξορμήσεις του συλλόγου.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

 

 

Ντουρντουβάνα (2109 μ) 2020

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ – ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ (2109 μ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
 
 
Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ανάβαση στο όρος Πεντέλεια ή Ντουρντουβάνα. Η πορεία ξεκινάει από την τεχνητή λίμνη Δόξα, απολαμβάνοντας την ομορφότερη θέα που έχει να προσφέρει η ορεινή Κορινθία! Αρχικά σε ομαλό μονοπάτι, μέρος παλιού μουλαρόδρομου, μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης και ψηλότερα ελάτης, έχοντας στη διαδρομή και πηγές με πόσιμο νερό. Εντύπωση μας προκαλεί, ότι υπάρχει δάσος σχεδόν μέχρι την κορυφή. Από εκεί, η θέα προς τη λίμνη Δόξα και σε όλες σχεδόν τις κορυφές της Πελοποννήσου, της Ζήρειας, του Χελμού, του Ερύμανθου, του Ταϋγέτου, του Μαινάλου και του Αρτεμισίου είναι ανεπανάληπτη.
 
Ομάδα κορυφής: Ω.Π.: 7 , Β.Δ.: Β

Πεζοπορική ομάδα (έως Διάσελο Κυνηγού): Ω.Π.: 5 , Β.Δ.: Α

Με τη λήξη της πορείας μπορούμε να κάνουμε επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, βόλτα στη λίμνη, ενώ ακολουθεί φαγητό σε κοντινή ταβέρνα ή καφέ, για όσους επιθυμούν.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή – φαγητό, νερό.

Αναχώρηση: 6:30 το πρωί από τα περιβολάκια στην Κόρινθο.

Κόστος Συμμετοχής: 15 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Τόμπρου Δέσποινα 6937204653
Μπεκιάρης Βασίλης 6956200585
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.


• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Μικρή Ζήρεια 2020

Κεφαλάρι Ορεινής Κορινθίας – Μικρή Ζήρεια
Συντήρηση μονοπατιού και Εκδήλωση Διαμαρτυρίας
Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
 

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, στις 7 Ιουνίου 2020, διοργανώνει την πρώτη μετά covid-19 εξόρμηση στην ορεινή Κορινθία. Η εξόρμηση περιλαμβάνει πεζοπορία, συντήρηση μονοπατιού και διαμαρτυρία ενάντια στη λεηλασία της Ζήρειας.
 
Η πορεία μας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού Κεφαλάρι. Η μετακίνηση ως εκεί θα γίνει με ιδία μέσα (μέχρι 3 άτομα σε κάθε Ι.Χ.) και θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και προφύλαξης για τον κορονοϊό. Το Κεφαλάρι της ορεινής Κορινθίας βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στους πρόποδες του όρους Ζήρεια – Κυλλήνη, τόπου γέννησης του θεού Ερμή. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια γραφική πλατεία, κάτω από τη σκιά ενός υπεραιωνόβιου πλάτανου (άνω των 130 χρόνων), που δεσπόζει σε αυτήν. Δίπλα της η πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στο κάτω μέρος της, η πέτρινη βρύση με τα κρυστάλλινα νερά της που ρέουν εδώ και αιώνες.
Από εδώ ξεκινάει η ευχάριστη πεζοπορία μας σε δάσος με έλατα και πουρνάρια. Παράλληλα θα γίνεται συντήρηση του μονοπατιού (κλάδεμα και εναπόθεση κλαδιών εκτός μονοπατιού, βάψιμο σημαδιών, καθαρισμός από τυχών σκουπίδια) έως την τοποθεσία «Ισιώματα» .
Στα «Ισιώματα» θα συναντηθούμε με την ορειβατική ομάδα που θα κατεβαίνει από την κορυφή και θα ακολουθήσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επικείμενη καταστροφή από τις ανεμογεννήτριες των Ελληνικών βουνών αλλά και της Ζήρειας πιο συγκεκριμένα.
Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας απαιτεί ένα εκτεταμένο δίκτυο δρόμων μεγάλου πλάτους για να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν. Επιπλέον απαιτείται η ισοπέδωση της κορυφογραμμής για τη δημιουργία τεράστιων βάσεων που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες με συνέπεια την οριστική και μη επανορθώσιμη αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους. Τίθεται εν κινδύνω η υδρολογική ισορροπία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, ενώ είναι πιθανό να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην επιφανειακή απορροή των υδάτων και τον υδρολογικό κύκλο της περιοχής.
 
Η ομάδα που θα ανέβει στην κορυφή Τσούμα δεν θα ασχοληθεί με τη συντήρηση του μονοπατιού και θα υψώσει το πανό διαμαρτυρίας σε υψόμετρο 2021μ. Κατεβαίνοντας, οι δύο ομάδες συναντιούνται γύρω στις 14:00 στα Ισιώματα στο Πηγάδι του Μούτσιου και ακολουθεί:
• Ξεκούραση και συλλογικό πικ-νικ
• Συζήτηση για το μέλλον της περιοχής και των δράσεων προστασίας
• Διαμαρτυρία στο οροπέδιο «Ισιώματα»
 
Αναχώρηση:
Στις 8:00 το πρωί από την πλατεία του χωριού Κεφαλάρι. Η μετακίνηση ως εκεί θα γίνει με ιδία μέσα (μέχρι 3 άτομα σε κάθε Ι.Χ.).
 
Εξοπλισμός:
Ορειβατικές μπότες, σακίδιο, μπατόν, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, παγούρι για 1,5 λίτρο νερό (υπάρχει πηγή με φρέσκο δροσερό νερό στην αφετηρία μας στο Κεφαλάρι). Επίσης φαγητό για πικ-νικ.
Προαιρετικά (για όσους συμβάλουν στη συντήρηση του μονοπατιού): Εργαλεία για τη συντήρηση του μονοπατιού (διάφορα κλαδευτικά) και γάντια κηπουρικής.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους:
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Και στο mail του συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όσους συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια.

Μέθανα 2020

ΜΕΘΑΝΑ
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, διοργανώνει πεζοπορία στα Μέθανα. Χτισμένα σε χερσόνησο της Πελοποννήσου, είναι από τα παλαιότερα θέρετρα του Σαρωνικού. Από την αρχαιότητα ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές, οι οποίες οφείλονται σε ηφαιστειακά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παυσανία, στα «Τροιζηνιακά», στην έκρηξη του ηφαιστείου και την εμφάνιση θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί από την προϊστορική περίοδο. Το όνομα τους οφείλεται στο μεθάνιο, το οποίο σχετίζεται με τα ιαματικά νερά και την ηφαιστειακή δράση στην περιοχή.
Η διαδρομή που θα γίνει είναι κυκλική, από τα Παλαιά Λουτρά (Κάτω Μούσκα) προς Ηφαίστειο, Μακρύλογγο (Απάνω Μούσκα) και Άγιο Νικόλαο, σε καταπράσινη περιοχή και περνώντας από λιθόστρωτα μονοπάτια.
 
Β.Δ.: Α , Ω.Π. : 5 – 6
 
Εξοπλισμός: Μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
 
Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια
 
Κόστος εξόρμησης: 15 €
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Μήτσου Ειρήνη 6945103120
Κουνελάκη Γιάννη 6984454116
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.

Κλάπα - Φράγκα - 2020

Λυκούρια - Κλάπα (1625 μ) - Φράγκα (1760 μ)
Ν. Κορινθίας - Αχαΐας
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει χειμερινή ανάβαση, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις κορυφές Κλάπα (1625 μ) - Φράγκα (1760 μ), που βρίσκονται μεταξύ Τριανταφυλλιάς (Ντουρντουβάνα) και Σαϊτά. Η πορεία θα ξεκινήσει από το διάσελο Σαϊτά / Κλάπας( 1180 μ) και μετά από ομαλή ανάβαση δύο ωρών περίπου θα φθάσουμε στην κορυφή Κλάπα ( 1626 μ). Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στο διάσελο Κλάπα- Φράγκα. Από εκεί μια ομάδα θα ανέβει στην κορυφή Φράγκα (1732 μ), με διάρκεια ανάβασης περίπου μιάμισης ώρας, με θέα προς τις υπόλοιπες κορυφές των Αροανίων, της Ζήρειας και του Μαινάλου. Η επιστροφή θα γίνει προς το χωριό Λυκούρια, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για φαγητό (σε συνεννόηση με τον αρχηγό) και καφέ.
 
Ορειβατική: Β.Δ.: Β , Ω.Π. : 7
Πεζοπορική: Β.Δ.: ΑΒ , Ω.Π. : 6
 
Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
 
Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια.
Κόστος εξόρμησης: 15 €
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:
Ντρούδη Νίκο 6944645278
στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη του αρχηγού.
  • Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav