Κοιλάδα Αχελώου - Όρη Βάλτου

Νομός Αιτωλοακαρνανίας

29/06 – 1/07 2018

ΜΕ ΣΚΗΝΕΣ!      

 

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εκτός προγράμματος μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση στα Όρη Βάλτου, με πεζοπορία, κανό και αστροπαρατήρηση.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 29 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 7:00 το πρωί από τον Άγιο-Νικόλαο για το παλιό Χαλκιόπουλο.

Θα ακολουθήσει μια εύκολη πορεία στο Μέγα Ρέμα, συναντώντας  τους καταρράκτες της Γκούρνας και συνεχίζοντας στο Μαγεμένο Πλατανόδασος. Φτάνοντας στο παλιό Χαλκιόπουλο ανηφορίζουμε στο πλάτωμα για το παρατηρητήριο όπου και θα κατασκηνώσουμε.

Ώρες Πορείας: 6 ώρες περίπου.

Σάββατο 30 Ιουνίου

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την πορεία μας, ανηφορίζοντας προς το σπήλαιο Άγιος Αντρέας με στόχο την κορυφή Καλάνα στα 1550μ.

Από εκεί θα έχουμε πανοραμική θέα της ελατόφυτης γύρω περιοχής αλλά και του μαγευτικού Αχελώου στον οποίο θα κατέβουμε από καινούργιο μονοπάτι. Περνώντας από την περιοχή Ηράκλεια θα κατευθυνθούμε προς τη Μηλιά και θα κατασκηνώσουμε δίπλα στο ποτάμι όπου το πεζοπορικό μας ταξίδι αλλάζει σκυτάλη με το αστρονομικό ταξίδι που θα ακολουθήσει.

Εορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα Αστεροειδών, η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την 1η Αστροβραδιά στη μαγευτική Κοιλάδα του Αχελώου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στις Λάκες Αχελώου (Ρεσόρια).

Διαλέξεις, Αστροπαρατήρηση, Αστρονομικό παιχνίδι, Έκθεση Μετεωριτών και πολλές άλλες δράσεις, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018, θα ανταμείψουν όσους επιλέξουν να μας συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι, για να γνωρίσουμε τους κομήτες, τους αστεροειδείς, τους μετεωροειδείς, τα μετέωρα, τις fireball και τους μετεωρίτες!

Κυριακή 1η Ιουλίου

Την Κυριακή το πρωί ετοιμαζόμαστε με ειδικό εξοπλισμό να προσθέσουμε άλλη μια εναλλακτική εμπειρία στο τριήμερο μας. Με τα κανό μας θα κωπηλατήσουμε από το χώρο της κατασκήνωσης προς τις εκβολές του Γρανιτσιώτη. Εκεί θα εγκαταλείψουμε τα κανό και θα συνεχίσουμε με τα πόδια, διάσχιση στο Γρανιτσιώτικο φαράγγι!

Για όσους δεν επιθυμούν να κωπηλατήσουν με κανό ως τις εκβολές του Γρανιτσιώτη, υπάρχει η επιλογή της πεζοπορίας από το  Περδικάκι ως το Μπλέτσι περνώντας απέναντι με βαρκούλα όπου θα συναντηθούν οι δύο ομάδες για τη διάσχιση στο Γρανιτσιώτικο φαράγγι.

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, μαγιό - αθλητικά παπούτσια για τη λίμνη, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό, ξηρά τροφή και κατασκηνωτικός εξοπλισμός: Σκηνή , υπνόσακος, στρωματάκι.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο:

60€(συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά του κατασκηνωτικού εξοπλισμού),

20€ για το κανό και

5€ για τη μεταφορά πεζοπόρων με τη βαρκούλα.

Προκαταβολή (30€) ως τις 15 Ιουνίου και εξόφληση τη Τετάρτη 27 Ιουνίου

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στους αρχηγούς:

Καραγεώργος Χριστόφορος τηλ. 6948002379,

Τόμπρου Δέσποινα τηλ. 6937204653 και

στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 8:00μμ – 10:00μμ).

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav