Επόμενες εξορμήσεις

Τσιβλού 2019

Μέγα Σπήλαιο – Λίμνη Τσιβλού
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου διάσχιση από το Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων, έως τη Λίμνη Τσιβλού.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το Μέγα Σπήλαιο, ύστερα από σύντομη επίσκεψη στο ιστορικό αυτό μοναστήρι. Το μεγαλύτερο μέρος της, είναι σε πυκνό ελατόδασος, με πολύ όμορφη εναλλαγή από ράχη σε ρεματιά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και με σχετικά μικρή υψομετρική διαφορά. Το τελευταίο τμήμα της, μέχρι τη Λίμνη Τσιβλού θα γίνει σε δασικό δρόμο, ενώ αναλόγως τον καιρό, ενδέχεται να γίνει και σε χιονισμένο πεδίο.
Η Λίμνη δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός!
Θα ακολουθήσει φαγητό και καφέ στην Περιστέρα και στη συνέχεια επιστροφή στην Κόρινθο.
 
Ω.Π.: 6 ,  Β.Δ.: Α – Β
 
Αναχώρηση: 7.00 το πρωί από τα Περιβολάκια.
 
Κόστος λεωφορείου: 15 €
 
Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, γκέτες, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Βαμβακάρης Μιχάλης 6932054876 ,
Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Πιέρια Όρη 2019

ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ (2193 μ) – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ
Σάββατο 26 – Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση το τριήμερο 26 – 27 – 28 Οκτωβρίου 2019 στα Πιέρια Όρη. Το βουνό που εντυπωσιάζει κυρίως με την ηρεμία του τοπίου, είναι εξαιρετικά δασωμένο, περικλείεται από φυλλοβόλα δάση οξιάςβελανιδιάς και καστανιάς, έχει ομαλά μονοπάτια, ενώ από την κορυφή υπάρχει θέα σε γη, ουρανό και θάλασσα!
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δυο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης στη θέση Σαρακατσάνα, επίσκεψη στον Βελβεντό Κοζάνης και στην τεχνική λίμνη Πολυφύτου.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
 
  • Αναχώρηση το Σάββατο 26/10, στις 5.00 πμ από τον Άγιο Νικόλαο, με προορισμό τη Ρητίνη Πιερίας (550 μ). Εκεί θα μας περιμένουν αγροτικά αυτοκίνητα να ανεβάσουν τα πράγματά μας (σακίδια κτλ.…) στο καταφύγιο. Θα χωριστούμε σε δυο ομάδες:
Η πρώτη, σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε δάσος οξιάς θα ξεκινήσει με προορισμό το καταφύγιο Σαρακατσάνας, στα 1680 μ.
Ω.Π.: 4 , Β.Δ.: Β
Η δεύτερη ομάδα θα προωθηθεί με τα αγροτικά αυτοκίνητα λίγο ψηλότερα και θα ακολουθήσει το μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο.
Ω.Π.: 1,5 – 2 , Β.Δ.: Α
 
  • Την Κυριακή το πρωί, θα αρχίσουμε με ανάβαση για την κορυφή Λεπούσι (2009 μ) και θα συνεχίσουμε στην κορυφογραμμή, περνώντας από το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης, με στόχο την κορυφή των Πιερίων, Φλάμπουρο (2193 μ). Σε περίπτωση ανοικτού καιρού θα έχουμε μοναδική θέα στις κορυφές του Ολύμπου.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποφύγουν την ανάβαση (περίπου 200 μ) και να περιμένουν όλη την ομάδα στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στα 1980 μ.
Επιστροφή στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης για ξεκούραση.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Α+
 
  • Τη Δευτέρα 28 Οκτώβρη μια ομάδα θα ξεκινήσει με ανάβαση ξανά στην κορυφογραμμή (1ώρα) και από μια θαυμάσια διαδρομή κατάβαση στο Καταφύγι, το χωριό του θρυλικού Ζορμπά. Το χωριό είναι χτισμένο σε πλάτωμα στα 1440 μ, με εκπληκτική θέα όλη την λεκάνη του Αλιάκμονα, τη λίμνη Πολυφύτου και το Ανατολικό Βέρμιο. Ύστερα θα συνεχίσουμε την πορεία με τελική στάση στον Βελβεντό.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Β
Η υπόλοιπη ομάδα θα κάνει κατάβαση στη Ρητίνη, από ένα εξαιρετικό, νέο μονοπάτι και με το λεωφορείο θα συναντήσει την άλλη ομάδα στον Βελβεντό, όπου θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για φαγητό και καφέ.
Ω.Π.: 4 , Β.Δ.: Α
Ο Βελβεντός είναι ένα γραφικό χωριό, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα σπίτια, στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, με σημαντικότερα ιστορικά μνημεία ορισμένους Ιερούς Ναούς του.
Στη συνέχεια επιστρέφουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην Κόρινθο.
 
Κόστος Εξόρμησης:       70 € για το λεωφορείο (συν 2 € για τη μεταφορά των σακιδίων)
                                      20 € οι δυο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο.
                                                                  
Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
Όσοι επιθυμούν σκηνή, υπνόσακο και υπόστρωμα.
 
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντρούδη Νίκο 6944645278
Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)
 
 

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολές 50 €, έως τις 11/10/2019.

Εξόφληση ως τις 18/10/2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε τα πράγματα που θα μεταφερθούν με τα αγροτικά αυτοκίνητα να βρίσκονται σε σακίδια πλάτης, όχι χειραποσκευές και όσο το δυνατόν τα απαραίτητα σε προμήθειες.

Το καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης στη θέση Σαρακατσάνα έχει οργανωμένη κουζίνα, ενδεικτικά με το παρακάτω μενού, σε πολύ καλές τιμές:

Σάββατο: Μακαρόνια με κιμά – κοτόσουπα.
Κυριακή: Ψητά Κρέατα (Χοιρινό, κοτόπουλο, κτλ).
Προσφέρεται ανά τέσσερα άτομα σαλάτα, φέτα, ψωμί.
Πρωινό.
Παρακαλούμε με τις δηλώσεις συμμετοχής, να αναφέρονται στους αρχηγούς οι προτιμήσεις.
 
Έχει οργανωμένες τουαλέτες – ντουζ (με κρύο νερό).
 
Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.
 
Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
 

ΑΣΤΡΑΣ 2019

ΛΑΜΠΕΙΑ – ΑΣΤΡΑΣ (1565 μ) – ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 διάσχιση από το χωριό Λάμπεια Ηλείας (ή Δίβρη) μέχρι τα Τριπόταμα. Στην πορεία θα επισκεφτούμε μοναστήρια και ξωκλήσια με τρομερή θέα, θα γίνει ανάβαση στην κορυφή του Αστρά (για όσους θέλουν) και στο τέλος παραποτάμια διαδρομή μέχρι το χωριό Τριπόταμα.
Πιο αναλυτικά η πεζοπορία θα αρχίσει λίγο έξω από το χωριό Λάμπεια (820 μ) με ανάβαση, ακολουθώντας το Εθνικό μονοπάτι 31 και θα περάσουμε από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, τον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι και το διάσελο της κύριας κορυφής. Εκεί ομάδα θα ξεκινήσει για την κορυφή του Αστρά (1565 μ), ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν μικρή στάση. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα κάνουμε κατάβαση για το χωριό Αστρά και ύστερα πεζοπορία δίπλα από τον ποταμό Ερύμανθο για τα Τριπόταμα. Θα ακολουθήσει φαγητό, καφέ ή γλυκό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή Κόρινθο.
 
Ω.Π.: 6 – 7 , Β.Δ.: Α+  και  Β για την κορυφή
 
Αναχώρηση: 7.00 πμ από Περιβολάκια
 
Κόστος Εξόρμησης: 15 €
 
Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
                                                             
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντούδη Αντώνη 6946555117
Κουνελάκη Γιάννη 6984454116
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
 

ΠΑΞΟΙ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ / ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Η αναχώρηση για τους Παξούς θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 4:00 το πρωί αυστηρά, από τον Άγιο Νικόλαο.

Πληροφορίες για την εξόρμηση θα βρείτε ΕΔΩ

Διάσχιση-Μαδερό-Ντουρντουβάνα-2019

Διάσχιση Συβίστα – Μαδερό (2120 μ) – Νησί (2042 μ) – Ντουρντουβάνα (2109 μ)
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το διήμερο 5 – 6 Οκτωβρίου 2019 διάσχιση στον ορεινό όγκο του Χελμού, στο όρος Πεντέλεια (Ντουρντουβάνα) και στις κορυφές Μαδερό – Νησί.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από τη Συβίστα (900 μ). Θα γίνει ανάβαση αρχικά στη Γαϊδουρόραχη (1834 μ) και συνέχεια για τις κορυφές Μαδερό (2120 μ) και Νησί (2042 μ) και θα καταλήξουμε στο διάσελο του Κυνηγού (1520 m), όπου θα γίνει η κατασκήνωση.
Β.Δ.: Β , Ω.Π. : 9
Την επομένη μέρα Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα γίνει ανάβαση στη Ντουρντουβάνα (2109 μ), διάσχιση όλης της κορυφογραμμής και κατάβαση στα Λυκούρια (770 μ).
Β.Δ.: Β , Ω.Π. : 7
 
Οι σκηνές και το φαγητό θα μεταφερθούν με αγροτικό αυτοκίνητο στο χώρο κατασκήνωσης σε συνεννόηση με τους αρχηγούς.
 
Συνάντηση: 7.00 πμ το Σάββατο στη λίμνη Δόξα.
 
Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
Σκηνή, υπνόσακος και υπόστρωμα για την κατασκήνωση.
                         
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Για την κατασκήνωση πληροφορίες στον Ντρούδη Αντώνη 6946555117 .
 
  • Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Καραβίδας Travel
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton