Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει για την πρώτη εξόρμηση του 2019, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ανάβαση στο όρος Μαίναλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο ομάδες με κοινή αφετηρία από το χιονοδρομικό κέντρο.
  • Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει για την κορυφή Οστρακίνα (1981 μ) και στη συνέχεια θα έχει κατάβαση από μια πανέμορφη διαδρομή, κάτω από τεράστια έλατα και βελανιδιές με προορισμό το Λεβίδι.
Β.Δ.: Β  ,   Ω.Π.: 6
  • Η δεύτερη ομάδα ύστερα από καφέ στο καταφύγιο, θα έχει πορεία απευθείας για το Λεβίδι, αφού σμίξει με την πρώτη ομάδα.
Β.Δ.: Α – Β  ,   Ω.Π.: 4
Θα ακολουθήσει φαγητό ή καφέ και επιστροφή στην Κόρινθο.
 
Η ανάβαση για την κορυφή, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, μπορεί να γίνει και από περισσότερα άτομα. Αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης εξόρμησης, όμως προέχει πάντα η ασφάλεια της ομάδας. Σε περίπτωση που το χιόνι είναι παγωμένο θα γίνει χρήση κραμπόν – πιολέ, τα οποία και περιλαμβάνονται στο χειμερινό εξοπλισμό μας.
 
Εξοπλισμός Χειμερινός:
Σακίδιο, ορειβατικές μπότες, σκούφος ή μπαλακλάβα, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου – μάσκα θυέλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι, γκέτες, μπατόν, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
Κραμπόν και πιολέ για την ανάβαση στην κορυφή.
 
Κόστος συμμετοχής: 15 Ευρώ
 
Αναχώρηση: Στις 7.30 πμ από τα Περιβολάκια.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Καλογερόπουλο Θεόδωρο  6974399889,
Πολλάλη Κωνσταντίνο  6947700224
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
  • Δανεισμός υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.

Ημερολόγιο