Εκδήλωση ενδιαφέροντος για πιθανή σχολή αναρρίχησης – Νοέμβριος 2020
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου ως σωματείο με σκοπό την διάδοση της ορειβασίας σε όλες τις μορφές της, δύναται να οργανώσει σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων τον Νοέμβριο του 2020.
Η αναρρίχηση μπορεί να θεωρηθεί το τεχνικό κομμάτι της ορειβασίας, αυτό που θα δώσει στον ορειβάτη τη δυνατότητα να κατακτήσει δυσκολότερες κορυφές και να περάσει στο επόμενο επίπεδο, αυτό του Αλπινισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι ορειβάτες αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στην κίνηση στο βράχο.
Όμως η αναρρίχηση μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά και ως άθλημα (πλέον Ολυμπιακό), κάτι ξεχωριστό από τις δραστηριότητες στο βουνό. Αυτό το συναρπαστικό σπορ μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο (τεχνητές πίστες ή βράχια), που οι αθλητές-αναρριχητές σκαρφαλώνουν χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειας, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για να στηριχτούν ή να πατήσουν.
Πρόκειται για μια δραστηριότητα που όχι μόνο γυμνάζει το σώμα, αλλά βελτιώνει και την πνευματική δύναμη. Στόχος είναι η ολοκλήρωση μιας διαδρομής η οποία έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται συγκέντρωση, συντονισμός, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία.
Παρόλο που η χώρα μας είναι βραχώδης, πολλοί δε γνωρίζουν ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς του πλανήτη! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ομοσπονδία, σύλλογοι, δήμοι και ιδιώτες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για τον εξοπλισμό των αναρριχητικών διαδρομών, υπάρχουν ατελείωτες κάθετες διαδρομές για σκαρφάλωμα και δημιουργούνται όλο και περισσότερες. Σημαντικοί προορισμοί: η Κάλυμνος, το Λεωνίδιο, η Βαράσοβα, το Κυπαρρίσι, το Ναύπλιο, τα Μετέωρα, η Κρήτη, η Αττική! και όχι μόνο, ενώ κυκλοφορούν πολλοί αναρριχητικοί οδηγοί.
Ο εξοπλισμός που χρειάζεται κάποιος είναι αναρριχητικά παπούτσια, μποντριέ (ζώνη ασφαλείας), κράνος, σχοινί, κρίκοι, ασφαλιστήρι, ιμάντες, τα περισσότερα από τα οποία παρέχονται από τον σύλλογό μας για το ξεκίνημα.
Η σχολή έχει διάρκεια 4 Σαββατοκύριακα και γίνεται σε οργανωμένα πεδία με εκπαιδευτές πιστοποιημένους οδηγούς βουνού, με χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση και στα βουνά.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν για πληροφορίες με τον Πολλάλη Κων/νο 6947700224 ή στο email του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έως τις 31 Οκτωβρίου 2020

Ημερολόγιο