28/7 ΠΑΡ - 30/7 ΚΥΡ | ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ |
"ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ" - ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΗΛΙΑ (VIA FERRATA) -
"ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ "
Ο σύλλογός μας διοργανώνει 3ήμερη εξόρμηση στην Ευρυτανία όπου θα επισκεφθούμε τα πιο εντυπωσιακά υδάτινα αξιοθέατα της περιοχής. Θα απολαύσουμε τα κρύα νερά και θα ανακαλύψουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα όπως τα αγριοκρίνα Lilium Heildrechii αλλά και αν είμαστε τυχεροί πέστροφες και βίδρες.
Η εκδρομή ξεκινά το μεσημέρι της Παρασκευής με προορισμό τον Προυσό Ευρυτανίας όπου θα φιλοξενηθούμε σε διαμορφωμένο χώρο με τουαλέτα και πόσιμο νερό σε σκηνές.
Το Σάββατο πρωί θα μεταφερθούμε στο χωριό Ροσκά όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας για τους περίφημους καταρράκτες "Πάντα Βρέχει" στα νερά του Κρικελλοπόταμου, ανάμεσα στα όρη Καλιακούδα και Πλατανάκι, ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.
Την Κυριακή θα ανακαλύψουμε τη via ferrata της Μαύρης σπηλιάς και το "Μικρό πάντα βρέχει". Η Μαύρη Σπηλιά βρίσκεται σε ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια της Ευρυτανίας όπου δεσπόζει και το διάσημο μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εξίσου εντυπωσιακό αλλά λιγότερο γνωστό φαράγγι, το «Μικρό Πάντα Βρέχει» στο χωριό Τόρνος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή για τη via ferrata καθώς πρέπει να προμηθευτούμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και οδηγό για την ασφάλεια όλων μας.
Δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη φυσική κατάσταση.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Παρασκευή 15:00 από Άγιο Νικόλαο, Κόρινθος | ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή βράδυ
Κοστολόγιο εξόρμησης 60 €...Εκτός (VIA FERRATA)
Αρχηγοί εξόρμησης
Καραχοντζίτης Νίκος 697 440 7756
Αγγελοπούλου Αθηνά 697 607 9810
Γραφείο Συλλόγου 2741029970
Και τις δύο μέρες θα περπατήσουμε μέσα σε ποτάμι οπότε πρέπει να έχετε μαζί σας παπούτσια river trekking ή παλιά μποτάκια και δεύτερο ζευγάρι για τις υπόλοιπες ώρες.
Βασικός Εξοπλισμός: σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα, Σακίδιο, μπατόν, πετσέτα, μαγιό, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, βερμούδα, μπουφάν (αντιανεμικό / αδιάβροχο / διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή - φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).
ΌΡΟΙ
• Στην παραπάνω εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)