ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΜΑΙΟΥ 7-12-5-2024.
............................ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.................
7-5-2024 Τρίτη. Κόρινθος-Μπίτολα (Μοναστήρι): Πρωινή αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στη Μπίτολα . Περιήγηση και ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο της Ηρακλειάς των Linkeston και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
8-5-2024 Τετάρτη. Μπίτολα-Οχρίδα: Μετά το πρωινό πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Πέλιστερ (διαδρομής 5-6 Ωρες). Αναχώρηση για την Οχρίδα και αφίξεις το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Σημ: Εάν δημιουργηθεί ορειβατική ομάδα με διάθεση την ανάβαση στην κορυφή Πέλιστερ, θα γίνει ξεχωριστή ομάδα, που θα κινηθεί ανεξάρτητα της υπόλοιπης ομάδας, που θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα.
9-5-2024-Πέμπτη. Οχρίδα-Όσιος Ναούμ: Μετά το πρωινό πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Γαλικίτσα ( διαδρομή 5-6 ωρών). Επίσκεψη/ξενάγηση το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Το απόγευμα περιήγηση και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη της Οχρίδας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
10-5-2024-Παρασκευή. Οχρίδα-Βεβτσάνι-Στρούγκα: Μετά το πρώτο επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Βεβτσάνι (κοντά στη Στρούγκα). Περιήγηση στις πηγές του τοπικού ποταμού (πάρκο ειδικής φυσικής ομορφιάς). Πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό Jablanica ( διαδρομή 5-6 ώρες). Επίσκεψη το μοναστήρι της Παναγίας. Περιήγηση/ξενάγηση στην Στρούγκα και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Οχρίδα και ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Μπορεί να οργανώσουμε προαιρετική παραδοσιακή βραδιά με δείπνο και μουσικό-λαογραφικό πρόγραμμα σε ταβέρνα).
11-5-2024-Σάββατο. Οχρίδα-Μαύροβο-Σκοπιά: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Μαύροβο. (Εντυπωσιακή οδός διαδρομή μέσα από φαράγγια, λίμνες και βουνά). Επίσκεψη το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου (Μπιγκόρσκι μοναστήρι) και διάκριση το φαράγγι του αγρίου ποταμού Ράδικα. Διάλλειμα στη λίμνη Μαύροβο και αναχώρηση για τα Σκόπια. Επίσκεψη στο φαράγγι και την λίμνη Μάτκα κοντά στα Σκόπια. Περίπατο στο φαράγγι και ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη με επίσκεψη την σπηλιά Βρέλο. Κατά προτίμηση και κωπηλασία στην λίμνη. Άφιξη στα Σκόπια το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση και ξενάγηση στο κέντρο . Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε θέμα εστιατόριο. Διανυκτέρευση στό ξενοδοχείο.
12-5-2024-Κυριακή. Σκόπια-Κόρινθος: Μετά το πρωινό περιήγηση την παλιά αγορά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη, κι αναχώρηση για Αθήνα.
Αναρτούμε το πρόγραμμα ημιτελές για ενημέρωση των μελών μας, αναμένουμε τις τελικές προσφορές τιμών, ώστε να είναι ολοκληρωμένο, λεπτομερές, και με τιμές όπως πάντα για τα μέλη μας.
Πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα ανάρτηση
Tοπικοί οδηγοί βουνού, και Ελληνόφωνος ξεναγός.
Αρχηγός εξόρμησης Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116.