Κάτω Όλυμπος & Κίσσαβος,26-29 Οκτωβρίου 2023.
‘Ὁ Ὄλυμπος κι' ὁ Κίσαβος, τὰ δυὸ βουνὰ μαλώνουν, τὸ ποιὸ νὰ ῥήξῃ τὴ βροχή, τὸ ποιὸ νὰ ῥήξῃ χιόνι........................’
Πεζοπορίες & ορειβασίες σε δύο μυθικά βουνά στα μαγικά χρώματα του φθινοπώρου!!!
Μία ακόμη συνεργασία του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου Κρήτης και του ΕΟΣ Κορίνθου
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Στην κορυφή του Κίσαβου
Αναχώρηση στις 5:00 το πρωί από το λιμάνι του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο. Μετάβαση με το λεωφορείο στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Κισσάβου ( 1520 μ.) . Ξεκίνημα της ανάβασης αρχικά από χωματόδρομο και στη συνέχεια από διαμορφωμένο μονοπάτι μέχρι την κορυφή του Κισσάβου ( 1977 μ.) με την υπέροχη θέα των ψηλών κορυφών του Ολύμπου.
Ώρες πορείας:4, Β.Δ.:Α
Το λεωφορείο μετά το τέλος της πορείας θα μας μεταφέρει στην Λάρισα όπου και θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου : Καλλιπεύκη – Κορυφή Μεταμόρφωση – Παλαιός Παντελεήμων
Πεζοπορική : Ξεκινάμε από την Καλλιπεύκη ( 1100 μ.) και ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο αρχικά και σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος μέχρι την ψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου την Μεταμόρφωση ( 1629 μ.) Επιστρέφουμε κυκλικά στην Καλλιπεύκη.
Ώρες πορείας : 5, Β.Δ.:Α
Το λεωφορείο μας μεταφέρει στον γραφικό Παλαιό Παντελεήμονα όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο.
Ορειβατική : Ξεκινάμε από την Καλλιπεύκη ( 1100 μ.) και ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο αρχικά και σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος μέχρι την ψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου την Μεταμόρφωση ( 1629 μ.). Συνεχίζουμε μέχρι τη λίμνη του Κατή ,όπου και κάνουμε στάση. Από παλιά μονοπάτια μέσα σε πυκνό δάσος τελειώνουμε την πορεία μας στον Παλαιό Παντελεήμονα. Ώρες πορείας : 8, Β.Δ.:Β
Σάββατο 28 Οκτωβρίου : Κοκκινοπηλός – Ρούδι – Κίτρος
Πεζοπορική : Ξεκινάμε την πορεία μας από το χωριό Κοκκινοπηλός ( 1250 μ.), το ορεινότερο χωριό της Λάρισσας στις πλαγιές του Ολύμπου. Αρχικά ακολουθούμε το μονοπάτι Ε4 και στη συνέχεια κινούμαστε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος μέχρι την βρύση “Ρούδι”. Επιστρέφουμε από το μονοπάτι στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο.
Ώρες πορείας 4,5-5, Β.Δ.:Α
Ορειβατική : Ξεκινάμε την πορεία μας στις πλαγιές του Ολύμπου από το χωριό Κοκκινοπηλός ( 1250 μ.), το ορεινότερο χωριό της Λάρισσας. Αρχικά ακολουθούμε το μονοπάτι Ε4 και στη συνέχεια κινούμαστε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος μέχρι την βρύση “Ρούδι”. Συνεχίζουμε το μονοπάτι μέχρι την ράχη της κορυφογραμμής. Όταν ανέβουμε επάνω στην κορυφογραμμή , έχουμε μια υπέροχη θέα προς τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου «Μύτικα» «Στεφάνι» και «Σκολιό». Συνεχίζουμε νότια για την κορυφή «Κίτρος» (2.422μ.). Επιστρέφουμε στο χωριό Κοκκινοπηλός : Ώρες πορείας : 9, Β.Δ.:Β
Κυριακή 29 Οκτωβρίου : Παλαιός Παντελεήμωνας – Παλαιοί Πόροι.
Μιά φανταστική πεζοπορία σε πυκνό καστανόδασος στις στις υπώρειες του μυθικού Ολύμπου ανάμεσα σε δύο πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς.Ώρες πορείας 3. Γεύμα σε μαγαζιά της περιοχής.
Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στην πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών με τον Πηνειό ποταμό. Θα περπατήσουμε από την κοιλάδα των Τεμπών μέχρι το ιστορικό χωριό Αμπελάκια και θα επιστρέψουμε κυκλικά στην κοιλάδα των Τεμπών.
Ώρες πορείας:4, Β.Δ.: Α
Μετάβαση με το λεωφορείο στο λιμάνι του Πειραιά όπου και αφήνουμε τους φίλους από το Ηράκλειο Κρήτης ενώ εμείς συνεχίζουμε μέχρι την Κόρινθο.
Αρχηγός εξόρμησης για τον ΕΟΣ Κορίνθου: Περικλής Μενούνος, τηλέφωνο:6973-986683
•Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο, μπατόν, καπέλο, γυαλιά ηλίου,γάντια, σκούφος, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, 2-3 λίτρα ή και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
• Το κόστος της εξόρμησης θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
• Πληροφορίες στον αρχηγό της εξόρμησης Περικλή Μενούνο ή στα γραφεία του Συλλόγου μας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 8-10 το βράδυ, τηλέφωνο:27410-29970, Εθνικής Αντιστάσεως 5.
• Κάντε άμεσα κράτηση γιατί είναι πρώτη φορά που ο σύλλογός μας πραγματοποιεί αυτή την εξόρμηση και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή.

Ημερολόγιο