Κυριακή 24-03-2024↔ Ορειβατική-πεζοπορική εξόρμηση στον Ολίγυρτο (Λαύκα- Αγια Σωτήρα 1200 μ.-Γκριμπίνι 1831 μ.).

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση σε ένα από το ωραιότερα βουνά του Νομού μας, στον Ολίγυρτο και στην κορυφή του ¨Γκριμπίνι¨. Ο Ολίγυρτος βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται οι νομοί Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδας και το Γκριμπίνι είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του στα 1831 μ. (πρώτη η Σκίπιζα 1935μ.). Μαζί με τη Χιονότρυπα (1794 μ.) οι τρεις κορυφές περιβάλλουν ένα δίλοβο καρστικό υψίπεδο με χαρακτηριστική τοπογραφία δολινών και βυθισμάτων. Το βουνό χαμηλά είναι ντυμένο με θαμνοτόπια, στα μεσαία υψόμετρα με έλατα και από κει μέχρι τις κορυφές απλώνονται βραχώδεις κατάγυμνες πλαγιές που το καλοκαίρι φιλοξενούν μία ενδιαφέρουσα χλωρίδα.

♦Πληροφορίες για τις διαδρομές:

Αφετηρία μας είναι το παραδοσιακό χωριό Λαύκα στους πρόποδες του βουνού με κατεύθυνση την Αγία Σωτήρα στα 1200 μέτρα. Μετά την Αγία Σωτήρα, θα σχηματιστούν δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα συνεχίσει από την κλασική διαδρομή προς το οροπέδιο και φτάνοντας στο τέλος αυτού (165 μ.) θα στραφεί δεξιά με πεταλοειδή πορεία και αφού περάσει από πέντε διαδοχικές χαμηλότερες κορυφές, θα προσεγγίσει το Γκριμπίνι στα 1831 μ. Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια. Η δεύτερη ομάδα θα επιστρέψει από την Αγία Σωτήρα, από την ίδια διαδρομή στο χωριό Λαύκα.

♦Πρώτη ομάδα (κορυφή Γκριμπίνι): εκτιμώμενος χρόνος πορείας 7-8, ώρες, υψομετρική διαφορά 1100+ μ., βαθμός δυσκολίας Β.

♦Δεύτερη ομάδα (Αγιά Σωτήρα): εκτιμώμενος χρόνος πορείας 4-4.30 ώρες, υψομετρική διαφορά 500+ μ., βαθμός δυσκολίας Α.

♦Αναχώρηση: στις 07:00 το πρωί από τα «Περιβολάκια».

♦Κόστος Συμμετοχής: Μέλη του Συλλόγου 15 €-Μη μέλη 18 €

♦Δηλώσεις συμμετοχής: στους αρχηγούς της εξόρμησης Νικόλαο Ντρούδη 694 464 5278, Έλενα Νικολοπούλου 694 410 0107 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 20:00 έως 21:00Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970

♦Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό 2 λίτρα τουλάχιστον. 

♦Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. 

  • Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. 
  • Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος. 
  • Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών. 
  • Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
  • Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
  • Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Εκ του Συλλόγου

 

 

 

 

Ημερολόγιο